IFK Värnamo

Referat

P17 Div 1: IFK Värnamo (h) 4-1 (3-0)

DERBYSEGER

Efter en härlig laginsats återigen kryddat av forwardspel på högsta nivå vinner vi derbyt klart med 4-1 och grabbarna fick inviga Norregårds nya omklädningsrum med en rejäl segersång.

Precis som i premiären jobbar vi stenhårt vilket gör att vi vinner boll och kan ställa om högt upp i planen och med den koncentration våra forwards visar i bollmottagningar, passningar och avslut blir kombinationen fantastiskt bra. Mot Hjulsbro låg Isac bakom flera av målen - idag gjorde han dem själv.

6-0 på första halvtimman förra veckan och 3-0 under motsvarande period idag ger såklart också ett starkt mentalt läge i matcherna.

1-0 i tionde minuten kommer till efter att Carl bryter på mittfältet och spelar ut till Tim som glider förbi sin försvare och serverar Isac på pannan som gör ett klassavslut i bortre hörnet.

2-0 i tjugonde minuten efter ett väl avvägt uppspel från Noah till Isac som skarvar ut till Tim som dribblar förbi sin försvarare och tar sig ner till kortlinjen och spelar snett hemåt till Isac som säkert sätter den vid först stolpen.

3-0 i tjugoåttonde efter att Elliot gjort en av alla sina brytningar och koncentrerat spelat fram Hero som spelar vidare till Isac, som felvänd skapar sig utrymme och dunkar dit trean.

I pausen pratade vi mycket om att klara av en eventuell reducering utan att bli oroliga. Den kommer också på straff, tio minuter in i halvleken, efter att en resning råkat träffa Rasmus arm. Men vi faller inte igenom utan står upp väl även om andra halvlek är klart jämnare än den första där vi mycket väl hade kunnat gå ifrån med ytterligare några mål.

Avgörande 4-1 kommer sedan med kvarten kvar efter att Filip jobbat fram bollen och Isac tryckt in den.

Härlig insats, vilken som vanligt också kan avnjutas i efterhand på Min Fotboll. Våra vänner på vaisinen.nu och värnamo.nu var också på plats och fotade flitigt.

Isac Thuresson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng